Komkommer: jouw groene vriend

Komkommer is een van de meest onderschatte groentes. Vaak wordt het gezien als 'water omringd met een groen jasje', maar niets is minder waar. Komkommer heeft een enorme hoeveelheid water die op een natuurlijke manier is gezuiverd. Hierdoor heeft het watergehalte van de komkommer een hogere kwaliteit dan gewoon water. Daarnaast zijn er zeker nog 6 redenen waarom komkommer dagelijks gegeten mag worden (de schil van de komkommer is overigens het voedzaamste deel).

Lees meer...
Geschreven door Joan Westgeest

Quiche zalm spinazie

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
100 g zalm in stukjes (vers of uit blik)
4 eieren
400 g spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
1 rode ui, gesnipperd
4 el Boursin cuisine light
1 el bieslook, fijngehakt
1 el dille, fijngehakt
2 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).  Een kleine springvorm met 1 el olijfolie invetten of de springvorm met bakpapier bekleden (zodat de quiche niet aan de springvorm blijft kleven).

Lees meer...
Geschreven door Joan Westgeest

Bloemkoolrijst

Ingrediënten:
Bloemkool
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze:
Snij de bloemkool in kleine stukjes en maal het fijn met een staafmixer of een keukenmachine. Doe olijfolie in de pan en fruit het teentje knoflook aan. Doe de bloemkool erbij, roerbak het geheel gaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Klaar!  Een leuke variant op gewone rijst.

Geschreven door Joan Westgeest

Meerzaden bolletje met ham

Ingrediënten:
PS meerzaden bolletje
Likje mosterd
Sla
1 tomaat in plakjes
2 plakjes rauwe ham

Bereidingswijze:
Bolletje opensnijden. Likje mosterd op het brood. Vervolgens beleggen met sla, rauwe ham (of een ander vleesbeleg) en tomatenplakjes.
Mosterd geeft je bolletje net wat meer smaak!

Geschreven door Joan Westgeest

Samen aan de slag voor jouw gezonde gewicht?